Har du blodtype A bliver du let gravid!

Kvinder med blodtype A har lettere ved at blive gravide end andre kvinder. Dette viser den nyeste forskning. Der er med andre ord en forbindelse mellem en kvindes blodtype og kvindens mulighed for at blive hurtigt gravid. Det viser en ny amerikansk undersøgelse, der netop er blevet offentliggjort.

Ifølge undersøgelsen, der er blevet udført af forskere fra henholdsvis The Albert Einstein College of Medicine i New York og fra Yale-universitetet, har kvinder med blodtype A lettere ved at blive gravide end andre kvinder. Årsagen er, at de er bedre beskyttede mod at miste deres æg over tid.

Kvinder med blodtype O har derimod sværere ved at blive mødre. Ifølge undersøgelsen skyldes det både, at deres ægkvalitet generelt er ringere og at de har færre æg. Det skriver den britiske avis The Times.

Går du og drømmer om at blive hurtigt gravid og har du endnu ikke fået en positiv graviditetstest kan det således skyldes at du har blodtype O! Derimod vil du blive misundet af mange kvinder, hvis du har blodtype A. Der er således mange der generelt har svært ved at blive gravide, men ikke dig med blodtype A, i følge de nye forskningsresultater.

Resultaterne, der er blevet præsenteret på den årlige konference for The American Society for Reproductive Medicine, er de første, der viser, at der højst sandsynlig er en sammenhæng mellem kvindernes blodtype og deres chancer for at blive mødre.

Undersøgelsen blev foretaget blandt 560 kvinder, der var i behandling for barnløshed. Gennemsnitsalderen var 34,7 år, og under behandlingerne fik de alle taget en blodprøve, hvor deres FSH-hormontal blev målt.

FSH-hormonet kan nemlig bruges til at vurdere, hvor gode kvindernes æggestokke er til producere ægceller, og tallet stiger i takt med, at antallet af æg falder.

Og det var netop kvinder med blodtype A, der havde det laveste FSH-hormontal. Omvendt så det ud hos de kvinder, der havde blodtype O. Her var FSH-tallet højere end hos de andre kvinder.

Kun toppen af isbjerget
Trods de nye resultater kan forskerne endnu ikke fastslå, hvorfor der er en sammenhæng mellem blodtypen og sandsynligheden for at blive gravid.

“Det her er virkelig kun toppen af isbjerget. Man bliver nødt til at undersøge det meget mere detaljeret,” siger Edward Nejat fra The Albert Einstein College of Medicine, der har været med til at lave undersøgelsen, til The Times. Han understreger dog, at alder stadigvæk er den største begrænsning for kvinder, der ønsker at blive gravide.

Dette indlæg blev udgivet i Gravid. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>